maandag, juni 25, 2012

Elzas wijnen leren kennen en proeven bij Gérardmer

De Elzas is vanuit Gérardmer een kleine 1½ uur rijden. Graag nemen we u een dagje mee naar de Elzas om wijnen te proeven en lekker te eten. Kijk daarvoor op onze website of bel 0033-672120319
Maar … het is tijdens uw vakantie of congres ook leuk om ’ s-middags of ’s-avonds in of bij Gérardmer te blijven en eens wat anders te doen. Wat dacht u van een proeverij van 6 tot 8 Elzas wijnen in of bij Gérardmer? Dat verzorgen wij graag. Het kan met of zonder diner na afloop.

Wat kunt u verwachten?

We beginnen altijd met proeven ‘in het algemeen’. Hoe doe je dat? Waar moet je op letten? Vervolgens krijgt u van ons proefformulieren en we zetten u aan het werk. Als eerste wijn drinken we een Crémant: een champagneachtige mousserende wijn uit de Elzas. In de Elzas worden vooral witte wijnen geproduceerd. We proeven bijvoorbeeld een Pinot Blanc, een Sylvaner en een of twee Rieslings. Daarna wordt het met een Muscat, Gewurztraminer, en/of een Pinot Gris wat zoeter. Vervolgens proeven we ook een rode Pinot Noir. We vergelijken dan bijvoorbeeld de Elzas met de Bourgogne. U zult zien tot welke verschillen de grond, de zon en ook de filosofie van wijn maken leid.


We proeven al met al 6 tot 8 wijnen. Dat duurt ongeveer 1 ½ uur. Natuurlijk krijgt u daar een stukje stokbrood bij. Als u wilt kunnen we in een dergelijke proeverij ook een paar topwijnen (in elk geval qua prijs) meenemen. U zult begrijpen dat de proeverij dan ook wat duurder is.

Diner

Eten en wijn horen bij elkaar. In combinatie met een bepaald gerecht, zult u een wijn vaak anders waarderen. We bieden daarom de mogelijkheid om na de proeverij ook iets te eten. Typisch Elzasiaanse gerechten als: Coq au Riesling, Choucroute garnie, Tarte flambé, Kugelkopf of Baeckofe, zijn mogelijk. Bij een restaurant kunt U gewoon op de kaart kijken.

Waar precies?

We doen de ‘Gérardmer-wijnproeverijen’ standaard in de “grange” van onze boerderij of in Auberge ‘Le Chant du Bois’ in Le Tholy. Een gedetailleerde routebeschrijving is beschikbaar.

Geen opmerkingen: