vrijdag, februari 15, 2008

Boucheron


Foto copyright thirdandfairfax.blogspot.com/

Het Franse stokbrood is heerlijk. Bijna op zich een reden om in Frankrijk te gaan wonen. Elke ochtend vers en een beetje bakker bakt ze gewoon gedurende de dag nog verder bruin. Maar alleen wit brood eten is voor mij persoonlijk niet zo gezond. Eigenlijk moet ik bruin brood eten.

Komt goed uit: Sommige bakkers hier hebben bruin brood. De boucheron. Andere bakkers hebben het niet en als je er om vraagt kijken ze je vol vraagtekens aan. Quoi??? Nog nooit van gehoord ... Maar goed onze bakker hier bij het dorp heeft het: ronde bollen boucheron. Gezond en omdat het ook lekker is, eet de hele familie het bij ons.

De echte Fransman eet geen ronde boucherons lijkt het wel. Dus het is er niet altijd. Wij bestellen het daarom apart, zodat we niet slechts af en toe geluk hebben. De bakkersfamilie op hun beurt dacht, dat is interessant: extra omzet en wel van buitenstaanders. Daar moesten we qua prijs maar wat aan doen. En dus werd de prijs opeens per kilo 25 cent hoger. En de broden op zich werden kleiner. Mmmm...... Tja, economie....

Maar toen ontdekten we dat diezelfde bakker met hetzelfde boucheron deeg ook af en toe stokbrood maakt. Die prijs gaat ook weer per kilo. De stokbrood-vorm echter gaat nog voor 25 cent minder. Want dit brood eten de fransen ook. En die willen geen grote prijsverhogingen. Dus kopen wij nu ook boucheron-stokbrood.

We voelen ons nu Nederlander en Fransman. Immers we eten boucheron maar nu als stokbrood en we besparen nog geld ook. De wereld is weer in orde...